Tegendraads020
Activiteit
KOM NAAR VOREN! 500 JAAR REFORMATIE
KOM NAAR VOREN! 500 JAAR REFORMATIE

DATUM 3 februari 2017

TIJDSTIP 19:30 uur

LOCATIE De Nieuwe Stad, Luthuiliplein 11, 1103TR Amsterdam Zuidoost

Bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie vertellen hun verhaal, aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd. ‘Kom naar voren!’ is een afwisselende, muzikale voorstelling ter gelegenheid van de viering van 500 jaar protestantisme. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda tekenen voor deze voorstelling, die op 31 oktober 2016 voor het eerst werd gespeeld tijdens de opening van ‘500 jaar protestantisme’. In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat spannend samen met een actuele spits.

Voorafgaand aan de voorstelling is er de mogelijkheid, tegen betaling, deel te nemen aan een heuse "Luthermaaltijd". De maaltijd begint om 18.00 uur, het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij!

4+2 Kerkenoverleg van Kerkcentrum De Nieuwe Stad Organisator van "Kom naar voren", 500 jaar Reformatie door Kees Posthumus

Kerkcentrum ‘De Nieuwe Stad’ staat in hartje Amsterdam-Zuidoost en werd in 1993 door vijf kerken gebouwd. Ondertussen zijn er 13 kerken thuis in De Nieuwe Stad. Het evenement is een initiatief van de Evangelisch Lutherse Gemeente, de Protestantse Gemeente, RK Parochie de Graankorrel, de Christian Baptist Church en PERKI.

Tickets (€ 5 voorstelling; € 7,50 voorstelling + maaltijd). Hier bestellen