Tegendraads020
Wedstrijd
Column wedstrijd voor jong en oud
Column wedstrijd voor jong en oud

2017 staat in het teken van de herdenking van 500 jaar Reformatie. De hoofdfiguur van dat moment is Maarten Luther, die in 1517 maar liefst 95 stellingen op de deur van zijn klooster spijkert. Daarin klaagt hij de praktijken in de kerk aan en doet hij voorstellen tot hervorming. Luther weigert zijn ideeën te herroepen en zegt: Hier sta ik, ik kan niet anders. Zo waarlijk helpe mij God almachtig. De zin staat voor het geweten, voor een ideaal zonder compromis. Wat heb jij te zeggen over jouw idealen? Doe mee aan de columnwedstrijd van KRO-NCRV Zin in Weekend en Museum Catharijneconvent! Schrijf een persoonlijk geïnspireerde column van maximaal 350 woorden, waarbij de zin Hier sta ik, ik kan niet anders de leidraad is.

Welke maatschappelijke, religieuze of persoonlijke idealen en principes zijn anno nu voor jou zo heilig, dat je zegt: Hier sta ik, ik kan niet anders? De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury:
Wilfred Kemp, presentator KRO-NCRV, voorzitter
Tanja Kootte, conservator Museum Catharijneconvent
Monic Slingerland, chef opinieredactie Trouw
Alain Verheij, twittertheoloog
Angela de Jong, columnist AD, winnaar KRO-NCRV De Slimste Mens 2017

De winnaar ontvangt een exclusieve trofee en de column wordt uitgezonden in het radioprogramma Zin in Weekend (Radio 5, 18-19 uur). De prijsuitreiking is op zondag 3 december in de live radio uitzending van Zin in Weekend in Museum Catharijneconvent. Daar is de tentoonstelling Luther te zien van 22 september tot en met 28 januari. Stuur je column voor 31 oktober naar zininweekend@kro-ncrv.nl en vermeld ook je persoonsgegevens en geboortedatum.

Tip van Annemiek Schrijver, presentator & columnist: Hoe zwaar ook het onderwerp, vergeet de humor niet…